Публикувано на: вт, Дек. 19th, 2017

Биткойн няма никаква перспектива в качеството на търгуема валута, заяви съоснователят на Bitcoin.com

Емил Олденбург, който е съосновател на компанията Bitcoin.com заяви, че биткойн няма никаква перспектива в качеството на търгуема валута. „Мога да кажа, че вложенията в биткойн са най-екстремните инвестиции, които може да направите. Хората ще започнат да изоставят биткойна, когато разберат как работи тази криптовалута“, цитиран от Business Insider.

Инвеститорът посочи, че основният проблем на биткойна са високите комисионни и падащата скорост на преводите. Според него, пропускателната способност на мрежата е ограничена откъм паметта, която пази записите за транзакциите и по тази причина криптовалутата не е ликвидна, а вложенията в нея стават твърде рисковани.

Въпреки, че е продал всичките си биткойни, бизнесменът не се отказва от криптовалутите. Има данни, които показват, че комисионните за транзакциите в биткойни се удвояват на всеки 3 месеца, като за потвърждаване на една операция са необходими средно 4.5 часа.

Bitcoin.com предоставя инструменти за инвестиции в криптовалутата биткойн. В отрасъла компанията управлява един от най-големите сайтове, където са регистрирани над 500 000 портфейла с биткойн. В средата на декември курсът на биткойн отново бе рекордьор с огромната сума от 20 000 долара.

Коментари

Автор

-